Gravid

Anders og jeg venter vårt andre barn i juli. Hvis alt går bra, får Tarjei en tre år yngre søster eller bror. «Hvis alt går bra.» Fire ord som må tas med, for man bør ikke ta nettopp det for gitt. Men første ultralyd er i alle fall bestått, og 13 av 40 svangerskapsuker er i boks.

Hvordan er formen?

FAQ nr 1 til gravide. Jeg har vært veldig trøtt, akkurat som i starten av forrige svangerskap. Dessuten fikk jeg i november påvist en mycoplasma-infeksjon. De to typene antibiotika som brukes mot mycoplasma, skal ikke brukes av gravide. Så jeg har sovet i tide og utide, og latt kroppen rydde opp selv. Nå er jeg i gradvis bedre trening, og det føles veldig bra.

Årets mål

Forutsatt at svangerskapet og opptreningen etterpå går like greit som sist, har jeg som mål å forsterke stafettlaget til min nye klubb Nydalens SK i deler av vår- og høstsesongen. Vi er flere ambisiøse nyinnmeldte jenter, som supplerer en stall med rutinerte seniorer og lovende juniorer. Jeg tror det kan bli morsomme stafetter med denne gjengen!

Framtiden

Jeg forsvarte doktorgraden min mens jeg var gravid med Tarjei, og siden da har jeg vært profesjonell o-løper. Reell heltidssatsing ble det nok først da Tarjei begynte i barnehagen, høsten 2012. Jeg trives med å trene 12 økter i uka, og ha orientering som jobb. Det finnes nok noen som synes at en snart 38 år gammel kvinne burde slå seg til ro med en A4-jobb og familieliv. Jeg kan forstå dem, for jeg mener å huske at jeg i mine yngre dager tenkte tilsvarende om andre. Men jeg er trygg nok på meg selv til å leve det livet jeg trives best med, til tross for hva enkelte andre måtte mene.

Støttespillernes stemmer

Mine nærmeste støttespillere i satsingen er min mann og klubbtrener Anders («du burde satse videre»), og personlig trener Frode («vi er ikke i mål»). På grunn av støtten fra disse to har jeg egentlig aldri vært i tvil om å satse på et comeback. Dessuten har jeg hatt positive samtaler med vår nye landslagstrener Kenneth. Vi kjenner hverandre godt fra de årene han var HSK-trener, og jeg tror vi kommer til å finne gode løsninger rundt min framtidige VM-satsing. Sist men ikke minst har de fire besteforeldrene vært svært positive og verdifulle barnevakter så langt, og de tåler antakelig et barnebarn til.

6 tanker om “Gravid

  1. elisabeth holmboe eggen

    oaoh, helten min !! Og så stas at du skal løpe for oss 🙂 Hadde ikke turt å håpe på det, selv om jeg visste om Anders! Skal se vi ender opp på samme old girls lag en gang – tihiii…

    Svar
  2. Tilbaketråkk: World of O News » World Cup Turkey 2014: All you need to know!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..