Prosjekt hamstrings

Jeg kan ikke så mye om styrketrening, og nå har jeg fått et treningsprogram for hamstrings som jeg kjøper ganske ukritisk. Inntil nå har jeg trent beinstyrke enten ved å løpe i tungt terreng/motbakke eller ved å løpe korte styrkedrag (10 sek) i bratt trapp/hoppbakke. Men i høst har jeg innsett at jeg må prøve noe annet.

Prosjekt hamstrings, 6 første uker

Prosjekt hamstrings, 6 første uker

Jeg kjenner hele tiden at jeg har hamstrings, i begge lårene. Det føles som om det er for høy grunnspenning der, og den har vært der i store deler av året. Unntaket var ukene etter VM, da jeg konkurrerte svært mye på alle slags distanser og underlag uten å kjenne noe som helst. En mulig forklaring på det er over 30 graders varme i alle disse konkurransene, både på O-ringen og World Games.

Jeg har nok ikke justert treningen veldig mye på grunn av hamstrings dette året, men jeg har fått en del behandlinger og i perioder gjort enkle øvelser. Jeg stod over de tre siste løpene av NORT, på grunn av en liten krampe på baksiden av låret på løp to. Droppet også en landslagssamling i høst mens det var en begynnende tendinose i semimembranosus; en av de tre musklene som utgjør hamstrings-gruppen.

Jeg velger å tro at jeg ikke kan skylde på alderen, i og med at det finnes ti år yngre landslagsløpere med lignende symptomer. Så jeg gir styrketrening et ordentlig forsøk. Programmet jeg fikk på mandag er laget av en fysioterapeut og en kraft/styrke-fagansatt ved Olympiatoppen. Hver økt inneholder øvelser med hamstring i både lang og kort stilling. Øvelsene er tøffere enn de jeg har gjort før, og programmet er både mer systematisk og omfattende enn tidligere. De to første øktene har jeg allerede hatt.

Foran kommende sesong ønsker jeg god kontinuitet i grunntreningen, og vil derfor ikke løpe noen VC-løp i vinter. Etter planen skal det gi meg god tid og nok ro til å bygge opp hamstrings. Ikke forvent skøytelår på denne jenta med det aller første, men drømmen måtte være å ikke kjenne at jeg har hamstrings.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..