Treningsåret 2013

AM13totalt

Side 141 i treningsdagboka (klikk for stort bilde)

Dette er det jeg har drevet med i år. Mange gode minner, oppsummert på en tørr A5-side. En rekke veldig morsomme uker og noen helt elendige, takket være sykdom og skader. Planla å trene ca 700 timer. Det ble noe der omkring til tross for ny rekord i hviledager, som kan forklares med en (for meg) spinnvill rekord i sykedager. Legger noe av skylden på sønnen min, som startet i barnehage høsten 2012 og har såkalt styrket immunforsvaret sitt der.

Andre ting som påvirket planene var en hevelse utenfor akilles i april-mai, og en stram hamstring i perioder av både vår og høst. Det koster meg ingenting å trene alternativt, men det er klart jeg har tro på at en større andel av treningen er løping.

Jeg valgte å trene hjemme i Oslo hele vinteren, med unntak av 3 uker verdenscup på New Zealand i januar. Dette likte jeg godt, da jeg synes det er enkelt å få god kontinuitet på treningen hjemme.

Tenkte å supplere med funfacts fra året som gikk, med alfabetet som tema. De som skriver tale etter den malen sliter som regel med en del bokstaver, så derfor gjør jeg det de burde gjort: Hopper over de fleste.

Antibiotikakurer: 3

Bassengøkter: 78

Dopingtester: 4

Fysioterapitimer: 21

Konkurranser: 44

Massasjetimer: 56

Nåletimer: 29

Da er det bare å glede seg til i morgen, og første dag i 2014-boka.

2 tanker om “Treningsåret 2013

  1. hausken2013 Innleggsforfatter

   Beste praksis for utholdenhetsutøvere i Norge er i følge Olympiatoppen 10-20% moderat + høy. Jeg ligger normalt på 10-15%.

   Som svært lav fører jeg blant annet all bassengtrening og deler av øktene på ski, rulleski, sykkel og ergometersykkel. Noe løping er også med svært lav puls.
   Pulsen synker med alderen. Tror dessuten jeg har ok løpsøkonomi/skiteknikk, og legger vi til mine mange år med mengdetrening forklarer det kanskje at jeg kan løpe sammen med 10-15 år yngre jenter på landslagsnivå og ha 10-30 slag lavere puls.

   Trileturer er det nok lite av i treningsdagboka, men jeg har løpt en økt med vogn i år.

   Diskuterer gjerne trening, men setter pris på om folk forteller hvem de er slik at jeg vet helt sikkert om en kommentar er seriøst ment eller ikke.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..